« Späť

Mladí plní odhodlania zmeniť svet

Mladí plní odhodlania zmeniť svet

13. október SLIAČ Tisíce mladých ľudí každoročne napĺňajú športové haly a zimné štadióny počas evanjelizačného turné Godzone tour. Aj v tomto roku láka projekt Godzone na svoje turné kvalitnou produkciou, možnosťou spoznať nový rozmer života viery a tiež vstupným zdarma. Celé tohtoročné turné bude prebiehať počas Týždňa Cirkvi pre mládež od 13. do 18. novembra 2017 a projekt navštívi mestá Poprad, Košice, Brezno, Žilina, Bratislava a Praha.

Tím projektu Godzone pripravuje evanjelizačné turné niekoľko mesiacov dopredu a každoročne tvorí novú celovečernú produkciu s množstvom prekvapivých kreatívnych prvkov. Na tohtoročnom turné sa opäť spoja kresťanské chválové skupiny ESPÉ, Heartbeat a Lámačské chvály po boku s hudobníkmi z mnohých iných kapiel a hudobných telies. Večerné koncerty budú spojením pestrej hudobno-tanečnej šou, hlbokého uctievania a spoločnej modlitby, svedectiev, slova, krátkej scénky a kvalitnej videoprodukcie. Po minuloročnej návštevnosti koncertov, ktorá celkovo dosiahla viac než 22 000 ľudí počas šiestich dní turné, očakávajú organizátori v tomto roku opäť nárast.

Názov tohtoročného Godzone tour je Generácia KIOBK: Odhodlaní zmeniť svet. Viac o tejto téme hovorí riaditeľ projektu Godzone Július Slovák: „Veľmi nás oslovil biblický príbeh kráľovnej Ester, ktorú jej strýko Mardochej povzbudzoval slovami čo ak si dosiahla kráľovskú hodnosť pre čas ako je tento? Povzbudzoval ju byť odvážnou a riskovať vlastný život, aby tak zachránila svoj národ. Mám pocit, že to je Božie volanie pre túto generáciu. Vieme, že sme Božie deti, že sme deti Kráľa kráľov, a teda čo ak sme ako generácia, ktorej ide o Božie kráľovstvo (KIOBK) dosiahli túto kráľovskú hodnosť práve pre čas ako je tento?“ Turné má v mladých ľuďoch prebudiť odhodlanie meniť svet okolo seba a stať sa svetlom svietiacim uprostred problémov a beznádeje.

 

Najdôležitejším zameraním turné je evanjelizácia, ktorá sa nebude diať iba v športových halách a na zimných štadiónoch, ale aj uprostred miest, do ktorých Godzone tour príde. V priebehu jedného novembrového týždňa bude v mestách turné prebiehať dobrovoľnícka činnosť na pomoc charitným centrám a neziskovým organizáciám, výchovno-evanjelizačné koncerty na základných a stredných školách, evanjelizácia na námestiach, fotografické výstavy v nákupných centrách a aj samotné koncerty v športových halách a na zimných štadiónoch. Do celej prípravy tour bude zapojených viac ako 300 dobrovoľníkov z celého Slovenska aj z Českej republiky.

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 v náväznosti na prvé úspešné evnjelizačné turné s názvom Enter the Godzone. Členovia projektu patria do Katolíckej Cirkvi a projekt je súčasťou Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže. Celé turné prebieha pod záštitou Rady pre mládež a univerzity pri Konferencii biskupov Slovenska. Garantmi projektu Godzone sú provinciál rehole Piaristov na Slovensku PaedDr. Juraj Ďurnek, SchP, tajomník pre mládež v Rade pre mládež a univerzity pri KBS ThLic. Ondrej Chrvala a katolícky kňaz ThDr. PhDr. Ján Buc, PhD.

Mgr. Ivana Šalgová

ivka.salgi@gmail.com

www.tour.godzone.sk

+421 902 417 514